Nelijepa li si…

Banjalučka Veče, kad si sredinom svibnja mogla ugostiti Marka Perkovića Thompsona. Osoba koja svoje koncerte počinje sa “za dom…” i sa ponosom glorificira “klaonicu Maksovih mesara”, u duetu priziva “gustu maglu” nije smjela biti prisutna!

No, ako predznak hrvatski u posljednje vrijeme uistinu bez takvih (dojučerašnjih) krezubih individua ne može, onda mi je drago što ja, kao prognana Banjalučanka, današnja hrvatska državljanka, a u srcu zauvijek Bosanka, nisam bila prisutna.

A na Thompsonov stihove odgovaram stihovima nezamjenjivog Ivana Gorana Kovačića.

Samom sebi

Ali ako protrneš i zaplačeš
Radi tuđe nevolje, zar nije ona i tvoja?
Ako pobijesniš i vrisneš
Radi tuđeg poniženja, zar nije ono i tvoje?
Ako zavapiš radi tuđe nemoći
Da iskali jad, zar nije osveta tvoja?
Ako je tuđem djetetu zaklana majka
I obješen otac, zar nećeš svisnuti?
Zar nećeš vrisnuti?
Možeš li zatvoriti oči, kada teče vrijeme
Kao krvava rijeka?

3 thoughts on “Nelijepa li si…

  1. A mozda Ti je bilo tesko dati 100Kn za upad?!Bilo je to DOBROTVORNO DRUZENJE i prikupljena znacajna sredstva za one koji su ostali u svojim domovima na podrucju Banja Luke.Nije se samo Thomson odazvao.I mnogi drugi su bili. I ne samo banjalucani. Osim tebe. BOSANKE i HRVATSKE drzavljanke. I Tebi slicnih.NASIH SAVIJESTI.
    Veceras je u Maksimiru malo veci koncert.TOG USTASE.U metropoli HRVATSKE.Sta ces sada? Ne otici? Otici? A kuda jadna?U svoj nespokoj?!U Svedsku? U USA? Tamo “gde vecno sunce sja”? Tamo gdje je demokratija? U Deutchland? Sto ono rece Bora Corba:”MILA MOJA IDI S MILIM BOGOM, JER NI SAMA NE ZNAS, STA CES JADNA S SOBOM”! BiH.

Komentariši